User account

Bruce Bégout

Bruce Bégout

is a writer and philosopher with a research focus on phenomenology, who is widely known for his literary essays and short stories. He is also lecturer in philosophy at the University of Bordeaux, France.

Other texts by Bruce Bégout for DIAPHANES
Bibliography
  • French
  • 2017
    L’homme de Venise, Zürich, diaphanes
  • 2010
    Duane Hanson, le rêve américain, Arles, Actes Sud
  • 2010
    Le ParK, Paris, Allia
  • 2009
    Sphex, Talence, Arbre Vengeur
  • 2008
    Le Phénomène et son ombre. Recherches phénoménologiques sur la vie, le monde et le monde de la vie, t. II, Après Husserl, Paris, Éditions de la Transparence
  • 2008
    De la décence ordinaire, Paris, Allia
  • 2007
    Pensées privées : Journal philosophique (1998-2006), Grenoble, Jérôme Millon
  • 2007
    'Enfance du monde. Recherches phénoménologiques sur la vie, le monde et le monde de la vie, t. I, Husserl, Paris, Éditions de la Transparence
  • 2005
    La Découverte du quotidien. Éléments pour une phénoménologie du monde de la vie, Paris, Allia
  • 2004
    L'Éblouissement des bords de route, Paris, Verticales
  • 2003
    Lieu commun. Le motel américain, Paris, Allia
  • 2002
    Zéropolis. L'expérience de Las Vegas, Paris, Allia
  • 2000
    La Généalogie de la logique. Le statut de la passivité dans la phénoménologie de Husserl, Paris, Vrin
  • 1995
    Maine de Biran, La Vérité intérieure (choix de textes et commentaires), Paris, Payot
  • English
  • 2017
    The Man from Venice, Zürich, diaphanes
  • German
  • 2003
    Zeropolis. Las Vegas als Sinnbild des amerikanischen Traums, München, Liebeskind
  • everyday life
  • contemporary culture
  • contemporary literature
  • obsession
  • journey / travel
  • architecture
  • practice
  • avant-garde
  • cultural critic
  • short stories
  • phenomenology
  • speculative fiction
  • hypermodernity
  • USA
  • pop culture